Over ons

Bureauhistorie

Ruim 30 jaar ervaring in diverse projecten in de woningbouw, utiliteitsbouw en sectie openbare gebouwen. Wij voltooien daarbij ook diverse particuliere opdrachten in nieuw- en verbouwsfeer en bij het ver- en herbouwen van authentieke boerderijen en Monumenten. Recent zijn wij betrokken bij projecten als een AHOED, het onderkomen voor huisartsen en apotheek. Verder werken wij op dit moment aan een kinderdagverblijf, een jongerengebouw en aan diverse woningprojecten.

Eigentijds en eigenzinnig, zo kan onze architectuur veelal getypeerd worden. Met oog voor detail. Soms ook historiserend, wanneer de locatie hiertoe aanleiding biedt. Ons team stelt zich ten doel om de wensen van de opdrachtgever altijd centraal te stellen en dus ook diens bouwbudget. Het ontwerpproces wordt steeds met u gedeeld. Wij zijn van mening dat de beste ontwerpen tot stand komen bij een goede samenwerking tussen beide partijen.

Met een enthousiast team met 3 medewerkers houden wij kantoor in ‘Het Bloemenkerkje’ , de vrm. Hervormde Kerk van Schijndel uit 1811 A.D. Het is door ons op een unieke wijze verbouwd, waardoor oud en nieuw elkaar binnen ontmoeten; zeker een verdieping in de ruimte. Diverse kerkelijke attributen uit de beginperiode bleven hierbij gerespecteerd.

Wij tekenen volledig geautomatiseerd in het ARC+ systeem, waardoor door ons bij iedere opdracht gemakkelijk een 3D-visualisatie kan worden aangeboden, frequent aangevuld met een maquette of een zelfs een filmische weergave van uw plan. Een voorbeeld kunt u altijd bekijken op onze site.

Door creativiteit, flexibiliteit en oog voor realiteit hanteren we een voor u herkenbare aanpak. Mede daarom heeft zich rond ons bureau in de afgelopen jaren een kring met vaste opdrachtgevers, zoals woningbouwverenigingen en commerciële woningontwikkelaars in Zuid-Nederland verzameld. Wij zijn met name actief in de projectontwikkeling, met de nadruk op inbreidingsplannen binnen kleinere gemeenten, waarbij veelal complexe vraagstukken dienen te worden opgelost en waarbij wonen en werken geïntegreerd dient te worden.

Woudstra Architecten
Verdieping in de ruimte.

Steven Woudstra