Herbestemming Kerk Boschweg begonnen

vrijdag 31 januari 2020

De herbestemming van de Boschwegsekerk is in gang gezet. In januari dit jaar is de sloopvergunning vanuit de gemeente ontvangen en is Van Aarle's Bouwbedrijf gestart met het verwijderen van enkele muurvlakken voor de latere verbouwing. De grootste doorbraak in de zuidgevel is slechts tijdelijk en bedoeld voor het bouwverkeer. Hierin zal na afloop -medio 2021- een keurig nieuwe gevel worden teruggeplaatst. De transformatie van de kerk behelst de bouw van 36 appartementen voor zorggroep Philadelphia die op drie verschillende vloerniveau's worden ingericht. Per 12 appartementen beschikken de bewoners over een gemeenschappelijk woonkamer. Voor de daglichttoetreding zal op de verdiepingen zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van bestaande kozijnen -waar weliswaar heldere beglazing in komt- en op de begane grond komen wel nieuwe openingen in de ritmiek van de steunberen. De overige geveldelen van de kerk, de kerktoren en de kapel in de kerktoren blijven verder zoveel in tact. Laatstgenoemde ruimte zal door vrijwilligers worden beheerd en overdags opengesteld blijven voor anderen. 

De voormalige kinderkapel wordt herbestemd tot een 'tiny house' met een verdiepingsvloer erin. De karakteristieke honingraat structuur van de kozijnen zal worden nagebootst in de nieuwe situatie.  

Achter de pastorie komen in de voormalige tuin 8 patiowoningen, waarbij de meeste parkeerplaatsen worden gesitueerd in de halfverdiepte kelder. In de pastorie zelf worden door een externe partij 7 kleine appartementen gebouwd.