Lezing vrienden van het Heestershuis - Jacques Kloters

maandag 5 februari 2018

Stichting Vrienden van het Museum Jan Heestershuis is opgericht in 1996. De doelstelling van de Stichting is het bevorderen van museale activiteiten in Schijndel en dan met name in het Museum Jan Heestershuis. Om de kennis van de vrienden en daarmee ook het draagvlak van het museum te vergroten organiseert de stichting een aantal activiteiten, waaronder het geven van cursussen op het gebied van kunst en kunstgeschiedenis en van lezingen (3 á 4 per jaar) met gastsprekers die bijdragen aan de culturele ontwikkeling, kennis en interesse op het gebied van beeldende kunst en literatuur. Sinds 2002 biedt ons kerkje trouw onderdak aan de 'Vrienden'. Houd de website daarom in de gaten voor de precieze inhoud van iedere volgende lezing, die 4 maal per jaar plaatsvinden.

Op 11 december staat de volgende lezing gepland; het betreft een lezing van Jacques Klöters.

Jacques Klöters (1946) is naast cabaretier ook presentator en publicist. Hij maakte onderdeel uit van de legendarische cabaretgroep Don Quishocking en schreef mee aan verschillende voorstellingen van andere cabaretiers: Jenny Arean, Karin Bloemen, Adèle Bloemendaal en Lenette van Dongen. Sinds de jaren tachtig maakt Klöters radio- en televisieprogramma's voor de VARA, NOS, de NPS en de AVRO, bijvoorbeeld 'Andermans Veren' en 'De Sandwich'. Met dit laatste programma is Jacques Klöters iedere zondagochtend van 10.00 uur tot 12.00 uur bij AVROTROS op NPO Radio 5 te beluisteren. Het radioprogramma is een cocktail van oude en nieuwe muziek en is gewijd aan poëzie en vooral humor.

Hij is tevens de samensteller van veelgeprezen bloemlezingen waaronder ‘Omdat ik zoveel van je hou’, ‘Ik zou je het liefste in een doosje willen doen’ en ‘Zo de ouden zongen’. Ook zijn biografie over Toon Hermans werd in 2010 met veel lof ontvangen. 

Op 11 december vanaf 20.00 uur zal Klöters vertellen over zijn leven en werk in het Napoleonskerkje van Woudstra architecten, Hoofdstraat 150, 5481AJ Schijndel.

Graag ontvangen wij u vanaf 19:40 uur in het Napoleonskerkje van Woudstra architecten, Hoofdstraat 150, 5481AJ Schijndel met een kop koffie/thee. Het programma start om 20.00 uur. U dient zich wel vooraf aan te melden U kunt dat doen via de website: http://www.vriendenjanheesters.nl/aanmelden-voor-lezing (bij voorkeur). Ook kunt u zich bij het museum mondeling of telefonisch aanmelden (dinsdag tot en met zondag 13.00 - 17.00 uur: 073-54 922 76